Tips voor een wintertype

Ben jij een wintertype?

Misschien kunnen deze tips je helpen…

Na het doen van de kleuranalyse blijkt dat heldere, donkere en koele kleuren jou het allermooist staan. Let op! Verwar de kleuren die bij een wintertype horen niet met het de kleuren van het jaargetij, want dit heeft niets met elkaar te maken.

Alle kleuren die bij een wintertype horen zijn koele kleuren. De koelheid van een kleur komt tot stand door de menging hiervan. Koele kleuren worden gemengd met blauw of grijs.

Heldere kleuren zijn felle kleuren en voor wintertypes mogen deze ook best donker zijn. Wat kenmerkend voor een wintertype is dat zij heel veel sterke en felle kleuren kunnen dragen. Ook grote geometrische dessigns, zoals Polka dots en streepmotieven, grote contrasten zijn kenmerkend voor een wintertype.

Zwart en spierwit zijn perfecte kleuren voor deze types, maar denk ook aan fuchsia, koningsblauw en fluoriserend geel…

DO’s

  • Zwart & Spierwit
  • Geometrische patronen
  • Als wintertype zal zilver je mooier staan dan goud. Zilver kan heel licht zijn, maar het mooiste is het iets zwaardere donkere zilver.

DONT’S

  • Pas op met warme geel en oranje tinten!
  • Zwakke kleuren
  • Creme

Winterkleuren niet jouw favoriet?

Gaat je voorkeur toch uit naar kleuren die binnen een ander kleurtype thuis horen? Los het dan op om het te combineren met de kleuren van jouw seizoen. Wintertypes kunnen dit snel oplossen door een zwart of donker blauwe blazer of leren jasje aan te trekken. En goede rode lipstick of een fel gekleurde sjaal.Lente kleuren zijn ook mooi als voornamelijk de heldere kleuren je het mooist staan. De kleuren van de lente zijn ook helder alleen zijn deze niet meer koel en veel lichter dan die van de winter.

Herfstkleuren kunnen mooi zijn als de donkere kleuren jou meer kracht geven in je uitstraling. Alleen zijn de kleuren van de herfst geen koele kleuren en ook niet meer zo helder.

Kleurenwaaier

Om het nog makkelijker voor je te maken, is het mogelijk om een kleurenwaaier aan te schaffen. Deze is speciaal voor ieder kleurtype uitgerust met gigantisch veel kleuren.

Kleuranalyse

Geen idee of jij wel echt een wintertype bent? Benieuwd om eens een kleuranalyse te doen? Maak een afspraak in onze online agenda. Of geef iemand een kleuranalyse cadeau!

Tips voor een zomertype

Ben jij een zomertype? Misschien kunnen deze tips je helpen... Na het doen van de...

Tips voor een herfsttype

Ben jij een herfsttype? Misschien kunnen deze tips je helpen... Na het doen van de kleuranalyse...