Tips voor een herfsttype

Ben jij een herfsttype?

Misschien kunnen deze tips je helpen…

Na het doen van de kleuranalyse blijkt dat diepe, donkere en warme kleuren jou het allermooist staan.

Alle kleuren die bij een herfsttype horen zijn warme kleuren. De warmte van deze kleuren komen tot stand door de menging van okergeel, waardoor kleuren niet helder worden maar diep van kleur.

Wat kenmerkend is voor een herfsttype, is dat zij heel veel donkere en diepe kleuren kunnen dragen. De kleuren uit de natuur die je ziet in het najaar zijn een mooie leidraad, denk aan oranje, legergroen, okergeel, bordeaux en petrolblauw. Natuurlijke materialen zoals linnen, katoen en leder in de tinten bruin en cognac zijn echte must-haves voor een herfsttype.

Bruin en camel zijn perfecte basiskleuren, maar denk ook aan zand, goud en cognac.

DO’s

  • Zand, bruin en camel zijn mooie basis tinten.
  • Blauw in plaats van zwart
  • Natuurlijke materialen
  • Als herfsttype zal goud je mooier staan dan zilver. Goud kan heel licht zijn, maar het mooiste is het zwaardere donkere goud.

DONT’S

  • Pas op met koele kleuren zoals grijs en zwart!
  • Heldere kleuren schreeuwen te veel.
  • Pastelkleuren zijn te flets


Herfstkleuren niet jouw favoriet?

Gaat je voorkeur toch uit naar kleuren die binnen een ander kleurtype thuis horen? Los het dan op om het te combineren met de kleuren van jouw seizoen. Herfsttypes kunnen dit snel oplossen door een donkerblauwe blazer of bruin/cognac leren jasje aan te trekken. Ook een goede bordeaux lipstick of een olijfgroen gekleurde sjaal is een trucje om het mooier te maken.

Kleurenwaaier

Om het nog makkelijker voor je te maken, is het mogelijk om een kleurenwaaier aan te schaffen. Deze is speciaal voor ieder kleurtype uitgerust met gigantisch veel kleuren.

Kleuranalyse

Geen idee of jij wel echt een herfsttype bent? Benieuwd om eens een kleuranalyse te doen? Maak een afspraak in onze online agenda. Of geef iemand een kleuranalyse cadeau!

Tips voor een zomertype

Ben jij een zomertype? Misschien kunnen deze tips je helpen... Na het doen van de...

Tips voor een zomertype

Ben jij een zomertype? Misschien kunnen deze tips je helpen... Na het doen van de...