Tips voor een zomertype

Ben jij een zomertype?

Misschien kunnen deze tips je helpen…

Na het doen van de kleuranalyse blijkt dat lichte, gedempte en koele kleuren jou het allermooist staan. Let op! Verwar de kleuren die bij een zomertype horen niet met het de kleuren van het jaargetij, want dit heeft niets met elkaar te maken.

Alle kleuren die bij een zomertype horen zijn koele kleuren. De koelheid van een kleur komt tot stand door de menging hiervan. Koele kleuren worden gemengd met blauw of grijs, in het geval van de zomerkleuren worden deze gemengd met grijs. Hierdoor wordt de kleur verzwakt, ook wel gedempt genoemd.

Kenmerkend voor een zomertype is een rozige lichte huid, lichte haarkleur en lichte ogen. Zomertypes zullen niet snel bruin worden, maar eerder verbranden. Door de combinatie van een lichte huid, lichte ogen en lichte haarkleur zijn felle kleuren al snel te aanwezig. Hierdoor staan de vergrijsde, afgezwakte kleuren het allermooist.

DO’s

  • Muisgrijs en ecru
  • Alle afgezwakte, vergrijsde kleuren zoals bijvoorbeeld pastelkleuren
  • Als zomertype zal zilver je mooier staan dan goud. Zilver kan heel donker zijn, maar het mooiste is het lichtste zilver.

DONT’S

  • Pas op harde felle kleuren
  • Warme kleuren
  • in plaats van zwart, vergrijsd blauw of antraciet

 

Zomertype niet jouw favoriet?

Hoewel de zomerkleuren erg gewild zijn, kan je voorkeur toch uitgaan naar kleuren die binnen een ander type thuis horen. Los het dan op door het te combineren met de kleuren van jouw seizoen. Kies dan liever voor koele kleuren van de winter en probeer het dan te combineren met een sjaal waar grijs in zit. Zolang de kleuren aangrenzend aan jouw gezicht vergrijzder zijn, kun je het zo oplossen.
Als zomertype heb je waarschijnlijk weinig contrast in je gezicht, omdat je lichte ogen, lichte wenkbrouwen, lichte lippen en een lichte huid hebt. Mocht je toch voor andere kleuren willen kiezen, probeer het contrast dan iets aan te sterken door het gebruik van make-up. Let daarbij wel op dat je dan gedempte kleuren gebruikt.

Kleurenwaaier

Om het nog makkelijker voor je te maken, is het mogelijk om een kleurenwaaier aan te schaffen. Deze is speciaal voor ieder kleurtype uitgerust met gigantisch veel kleuren.

Kleuranalyse

Geen idee of jij wel echt een zomertype bent? Benieuwd om eens een kleuranalyse te doen? Maak een afspraak in onze online agenda. Of geef iemand een kleuranalyse cadeau!

Tips voor een lentetype

Ben jij een lentetype? Misschien kunnen deze tips je helpen... Na het doen van de kleuranalyse...

Tips voor een wintertype

Ben jij een wintertype? Misschien kunnen deze tips je helpen... Na het doen van de kleuranalyse...

Tips voor een herfsttype

Ben jij een herfsttype? Misschien kunnen deze tips je helpen... Na het doen van de kleuranalyse...