Workshop Kleuranalyse & Experimenteel zijde schilderen

‘Ontwerp een sjaal met jouw eigen dessin in de kleuren die jou het mooist staan!’

Dit najaar starten wij met workshops waarbij je wordt begeleid in het kleuren van je eigen zijden sjaal in de kleuren van het advies na het doen van een kleuranalyse. De workshop is de gehele dag en wordt gegeven door Ellen Bakker onder het label ‘Colors of Ellen’ die zich al jarenlang bezighoudt met textielkunst. We beginnen de dag met een kleuranalyse zodat je precies weet welke kleuren je moet gebruiken.

KLEURADVIES
Na een kledingadvies vinden wij het belangrijk dat je je comfortabel voelt in de kleding die je bij ons koopt. Daarbij streven wij ernaar dat dat dan ook in de kleuren zijn die jou het allermooist staan! Maar welke kleuren staan jou het mooist? Hier kom je achter na het doen van een kleuranalyse.  Zo zijn knalrode kleuren geschikt voor een wintertype en koraalachtige tinten geschikt voor een lentetype.

Helaas houden de ontwerpers van de haute couture, de trendzetters van het huidige modebeeld, zich niet bezig met het feit dat er voor ieder kleurtype een kleur in de mode is. Ook merk je als lentetype bijvoorbeeld dat er in het najaar weinig heldere kleuren te vinden zijn in de winkels. Voor kleurtypes die in het najaar minder goed kunnen slagen zijn er natuurlijk meerdere trucjes die je kunt uithalen om de kleur je toch mooi te laten staan. Eén daarvan is het dragen van een sjaal in de juiste kleuren.

Ook moet je je kunnen vinden in het advies dat wordt gegeven tijdens een kleuranalyse. Het advies kan zijn dat je juist oranje moet dragen, maar voel je jezelf wel in een volledig oranje gekleurd jurkje? Of voel jij je meer op je gemak in zwart en laat je het oranje terugkomen in accessoires?

WORKSHOP
De workshop laat je in de ochtend kennis maken hoe het kleuren van zijde in zijn werk gaat. Je leert wat de effecten zijn van het werken met diverse transparante lagen, het laten vloeien, maar ook stoppen van de verf. Je maakt kennis met het werken met kwasten, sjablonen, stempels en andere gereedschappen. Maar bovenal leer je om intuïtief het witte zijden vlak te vullen met kleur en vorm.

Iedereen krijgt eerst een proefzijde staaltje van 55×55 cm waarop je kunt experimenteren. Tegelijkertijd zullen wij van Tenue de Ville de kleuranalyses geven zodat iedereen weet met welke kleuren je aan de slag zou kunnen om een sjaal te maken met kleuren die jou het mooist staan. Zodra het echte werk kan beginnen, mag je je formaat sjaal kiezen en wordt deze gespannen op een gigantisch groot geraamte. Na afloop zullen de sjaals voor je op professionele wijze worden gefixeerd waardoor de kleur nog intenser wordt en behouden blijft. Dit fixeren is een langdurig proces en daarom worden de sjaals na enkele dagen opgestuurd.

Wij van Tenue de Ville zijn zelf natuurlijk heel erg benieuwd hoe het is om zelf die sjaal te mogen maken. Komende zondag mogen wij dat ervaren en zullen we dat via social media met je delen. Deze week hebben we al een mail ontvangen met de voorbereiding en wat we moeten meebrengen en we zijn onder de indruk! We krijgen voorafgaand al een “paklijst” met items zoals een verzameling van glazen potjes, aquarell kwastjes en natuurlijk een schildersoutfit.

Deelnemen? We hebben de volgende datum geprikt waarop je je kunt inschrijven. Liever met een aantal vriendinnen voor een andere dag inschrijven? Dat kan natuurlijk ook!

Datum: 12 dec 09.00 uur tot 17.00 uur
Waar: Oudegracht Utrecht
Prijs: €169,95 pp

Inclusief:
– Een kleuranalyse
– Een proefzijde Pongé 55×55 cm
– Een zijdesjaal Pongé 180×45 cm
– 120 ml zijdeverf
– Een goed verzorgde lunch
– Koffie & thee met iets lekkers 

De workshop is geschikt voor minimaal 5 personen en maximaal 6. Mochten er meer aanmeldingen zijn, zullen we extra data plannen. Ook is het mogelijk met 5 of 6 inschrijvingen tegelijk een andere datum te prikken.

Selecteer een geldig formulier