1 JAAR GELEDEN
Ik kon niet wachten om te starten met een nieuw jaar. Mijn handen jeukten en ik wilde, na twee zwangerschappen kort achter elkaar, graag weer gaan vlammen met de winkel. Het jaar 2020 zou een prachtig jaar gaan worden. Ik had grootste plannen, een verhuizing met een nieuw 5-jarig huurcontract lag klaar. De serieuze verbouwplannen waren doorgesproken met een aannemer. Toch durfde ik het niet, die handtekening zetten in een week dat ineens de horeca hun deuren moest sluiten. Wat zou dit gaan betekenen voor onze economie? Is het wel verstandig om deze wilde plannen door te zetten?

Ook veel winkels sloten vrijwillig hun deuren en het was ellendig stil hier in onze straat. Een onzekere periode brak aan en ik schoof het 5-jarige huurcontract aan de kant. Ik ben opzoek gegaan naar een alternatief wat toch de gewenste groei zou kunnen brengen in deze tijd.  

 

ONGEWENST BEZOEK
Op het moment dat Nederland het weer aandurfde om de winkels te gaan bezoeken en onze winkel overvol hing met prachtige zomercollectie, was ik met verbijstering verslagen toen ik ‘s ochtends de beelden zag dat de winkel die nacht werd leeggeroofd.

Wanneer hoor je dat nou, dat een kleine kledingzaak zonder belachelijk dure voorraad wordt leeggehaald? Was overigens een hele aardige man, hij had namelijk de wintercollectie laten hangen.

Op adrenaline kan alles. In een week tijd hebben we weer nieuwe zomercollectie ingekocht zodat we toch weer een inhaalslag konden gaan maken.

VERHUIZING
Gelukkig ook positief nieuws, want op inkoop in Parijs, kreeg ik te horen dat ik een prachtig pand op het Oudkerkhof mocht huren voor een kortere huurperiode. Bijna geen verbouwkosten en we konden er zo in. In deze fase de beste keus en een hele mooie stap!

1 Augustus opende we onze deuren op het Oudkerkhof en wat was dat een verademing! Een prachtig pand waarmee we als winkel ons beter staande konden gaan houden in de 1,5 meter samenleving. Het duurde niet lang voordat ik weer een sterk team om me heen had verzameld waarmee we in plaats van drie, nu zes dagen open konden zijn.

OPENING NIEUWE WINKEL
Ondanks dat de corona nog niet helemaal van het toneel was verdwenen (ongeveer 100 besmettingen per dag), hadden wij wel het geluk dat we een spectaculaire opening konden vieren in samenwerking met restaurant Simple en Rob Peetoom. Een fine dining avond met modeshow tussen de gangen door waarna iedereen een bezoek kon brengen aan onze winkel. Wat hebben we staan stuiteren!

Toch liepen de besmettingen in september en oktober weer snel op en werden evenementen verboden en hebben andere winkels hun modeshow moeten afblazen. Gelukkig hebben we nog tot half december veel klanten kunnen helpen in onze nieuwe winkel, maar de decembermaand werd snel donker en minder hoopvol.

MOEILIJKSTE WEKEN OOIT
Een nieuw jaar start tijdens één van onze moeilijkste weken ooit! We moeten onze deuren gesloten houden en wellicht nog langer dan we hadden gehoopt. We hebben te horen gekregen dat we geen overheidssteun krijgen voor onze vaste lasten omdat de omzet minimaal 30% lager moet zijn tov vorig jaar (toen we op een kleinere locatie zaten waar we maar 3 dagen op waren) terwijl onze vaste lasten nu een stuk hoger liggen. Ook komen we niet in aanmerking voor de NOW-regeling voor ons personeel aangezien onze nieuwe collega’s in de maand juni 2020 (die is als richtlijn wordt gehanteerd) nog niet in dienst waren. Kortom, we vallen tussen de wal en het schip.

Een slechtere start van 2021 hadden we zakelijk niet kunnen bedenken. Het heeft heel even geduurd om weer met een hoopvollere blik te kijken naar de toekomst, want ik had niet verwacht dat onrecht zoveel met mij kon doen. Maar om nu de handdoek in de ring te gooien, no way!

2021 WORDT HET BESTE JAAR OOIT
Tenue de Ville bestaat in april 5 jaar en ik denk dat ik voor dit komende seizoen de mooiste collectie ooit heb ingekocht. Ik heb verschillende nieuwe merken ingekocht waaronder Moscow, Excellent en House of Gravity. Moscow is een prachtig merk, linnen en katoenen stoffen in verschillende natuurtinten die prachtig te combineren zijn met ons favoriete merk Japan TKY. Waardoor je het zowel zakelijk als lekker sportief en nonchalant kunt dragen voor alle thuiswerkdagen in 2021.

Het nieuwe merk Exxcelent is een merk dat nog niet heel bekend is, speciaal voor de dames vanaf maat 42. Een pasvorm waarmee je jezelf nog beter uit kunt laten komen, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van travelstoffen.

Het jaar 2021 wordt ook een jaar dat we nog meer moeten zorgen voor onze eigen gezondheid. Sportief zijn en gezond eten zal bijdragen aan onze weerstand. De collectie van het merk House of Gravity bestaat uit een hele sportieve collectie voor een heerlijke thuiswerkdag, of om weer in balans te raken tijden een yogales of om je uit te leven in de sportschool.

Komend jaar wordt ook het jaar van de bruiloften die allemaal worden ingehaald en aanzoeken die hebben gewacht op een hoopvoller jaar. Ook ik ben nog op de valreep van 2020 gevraagd om komend jaar het ja-woord te mogen zeggen! Onze collectie is erop voorbereid, we ontvangen heel veel jurken, jumpsuit en een heleboel glitters om er met zijn allen een waanzinnig jaar van te maken.

Ik wens je het allerbeste en vooral een heel erg gezond 2021 toe!

Liefs Lindsey