Wat doe jij met jouw oude zomerkleding?

Stichting Kalinga

Stichting Kalinga zet zich in voor de kinderen en hun families die op de Payatas vuilnisbelt in de Filipijnen leven. Ze houden zich staande door afval te verzamelen en te scheiden. Kinderen moeten vaak al op heel jonge leeftijd meewerken. Voor de meeste kinderen is er geen uitzicht op een betere toekomst. 

Stichting Kalinga gelooft in onderwijs als duurzame vorm van ontwikkeling. Onderwijs maakt weerbaar, geeft kinderen vaardigheden waar ze hun leven lang profijt van hebben. Daarom heeft Stichting Kalinga de Papaya basisschool opgericht voor de kinderen van de Payatas vuilnisbelt. 

De ouders van de Papaya school leerlingen kunnen deelnemen aan het Piña livelihood project. Hier leren de ouders vaardigheden waarmee ze producten kunnen vervaardigen en verkopen. Zo verdienen ze wat geld en zijn ze minder afhankelijk van het inkomen dat hun kinderen binnenbrengen.

Kijk voor meer informatie op www.kalinga.nl

Janneke Heinen is een van onze vaste klanten die regelmatig naar de Filipijnen afreist om diverse projecten daar te leiden.

Weten waar jouw oude kleding terecht komt!

Wij van Tenue de Ville hebben al het een en ander meegegeven. Zoals je op de foto’s ziet, laat Janneke ook daadwerkelijk zien dat de kleding goed terecht komt!